Verwarmen met airco: een goed idee?

Ben jij ook op zoek naar de perfecte verwarming voor de koude wintermaanden? Als airco specialist met jarenlange ervaring, kunnen wij zeggen: airco verwarming is het antwoord! Steeds meer mensen maken de slimme keuze om hun huis te verwarmen met airco en wij snappen helemaal waarom. De voordelen zijn namelijk aanzienlijk terwijl de nadelen van een een airco met verwarming slechts beperkt zijn. Durf jij het aan deze trend te volgen?

“De airco die sinds eind maart in mijn woonkamer staat, heeft de verwachtingen helemaal waargemaakt. Mijn gasverbruik is vrijwel gehalveerd. En dat zonder dat de stroomrekening is geëxplodeerd!”
Bron: Trouw.nl

De voordelen van het verwarmen met airco

Een airconditioning gebruiken om je huis of bedrijfsruimte te verwarmen lijkt misschien een beetje contra-intuïtief, maar het is eigenlijk een geweldig idee. Een airco met verwarming spaart niet alleen geld op energiekosten en maakt je verwarming efficiënter, maar het heeft ook andere voordelen. Hier zijn 5 redenen waarom je huis verwarmen met airco een slimme investering is:

1. Verbeterde luchtkwaliteit binnenshuis – Een airconditioner kan helpen de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren dankzij het ingebouwde filtersysteem. Vooral ten opzichte van andere verwarmingsbronnen (zoals een open haart of pelletkachel) kan dit een groot voordeel zijn. Dit systeem haalt allergenen en stofdeeltjes uit de lucht voordat deze wordt verwarmd. Verwarmen met airco is dan ook erg interessant voor mensen met allergieën of hooikoorts.

airco limburg

3. Meer comfort – De warmte die geproduceerd wordt door een airco met warmtepomp technologie is over het algemeen als zeer comfortabel ervaren. Dit komt doordat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt in de ruimte, waardoor er geen sprake is van koude plekken of tocht.

4. Eenvoudigere temperatuurregeling – De meeste moderne airco met verwarming hebben functies zoals programmeerbare thermostaten en afstandsbedieningen, zodat je gemakkelijk de verwarmingstemperatuur overal vandaan kan aanpassen. Je huis verwarmen met airco is daarom net zo gemakkelijk als via de thermostaat van je cv installatie!

5. Lagere energie rekening – Door je huis te verwarmen met airco hoef je de cv ketel niet zo vaak aan te zetten. Met de huidige gasprijzen kan je dat al snel honderden euro’s schelen! En wist u dat verwarmen met airco en zonnepanelen zelfs extra voordelig uit kan vallen? De opbrengst van uw panelen is vaak ruim voldoende om de stroomvraag van uw airco die ook verwarmt op te leveren. Zo wordt met een airco verwarmen wel heel aantrekkelijk!

Dus, als je je huidige verwarmingssysteem wilt upgraden of simpelweg wilt besparen op je energierekening, overweeg dan het gebruik van een airco verwarming! Je bespaart niet alleen geld op de lange termijn, maar je geniet ook van een betere luchtkwaliteit binnenshuis. Kortom, verwarmen met airco is de perfecte oplossing voor de moderne consument die zorgvuldig omgaat met energie, maar ook niet wil inboeten aan comfort.

Een split airco of toch een mobiele airco om te verwarmen?

Er zijn verschillende soorten airco’s met warmtepomp technologie op de markt, waaronder split airco’s en mobiele airco’s. Een split airco bestaat uit een binnenunit en een buitenunit die via leidingen met elkaar verbonden zijn. Dit type airco is over het algemeen de meest efficiënte optie en kan zowel verwarmen als koelen. Een mobiele airco met warmtepomp technologie is een draagbaar apparaat dat je eenvoudig van kamer naar kamer kunt verplaatsen. Dit type airco is over het algemeen minder efficiënt dan een split airco, maar wel handig als je flexibiliteit wilt.

Benieuwd naar de mogelijkheden van airco verwarming?

Als airco specialist kunnen wij alleen maar zeggen dat wij enthousiast zijn over de vele voordelen van het verwarmen met airco. En wij raden iedereen om de mogelijkheden eens te onderzoeken als je op zoek bent naar een efficiënte en comfortabele verwarming. Je huis verwarmen met airco is namelijk de perfecte manier om, zonder in te leveren op comfort, te besparen op je gasrekening!

Wil je meer weten over de voordelen van airco verwarming? Of heb je vragen over welk type airco het beste geschikt is om naast koelen ook te verwarmen? Wij hebben een ruim assortiment van Daikin, LG en Mitsubishi airco verwarmen. Neem contact op met ons zodat wij je kunnen informeren over de mogelijkheden en de beste airco met verwarming voor jouw huis!Download onze brochure
Regio Limburg
Snel een offerte
Advies op maat
Groot aanbod
Levering & Montage

Neem contact op

Wij staan u zo spoedig mogelijk te woord.

06 533 558 89

info@aircospecialist-limburg.nl


Of stuur een Whatsapp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klanten beoordelen ons met:

Google
4.9/5
112 stemmen
Laat ook een review achter

Facebook
5/5
Bekijk de reviews