Een airco kopen en laten installeren: wat kun je verwachten?

Het kopen van de perfecte airconditioner kan soms een behoorlijke uitdaging zijn, en dat begrijpen we maar al te goed. Met zoveel opties en overwegingen om rekening mee te houden, kan het een verwarrende taak zijn. Maar wat we vaak zien, is dat mensen zich niet bewust zijn van wat er gebeurt nadat ze hun keuze hebben gemaakt: namelijk het installeren van de airco. We begrijpen dat je hier waarschijnlijk vragen over hebt.

Bij Aircospecialist Limburg willen we een airco kopen het laten installeren zo soepel mogelijk voor je maken. We begrijpen dan ook hoe belangrijk de installatie van een airconditioner is voor jouw comfort. Daarom helpen we je graag door duidelijkheid te bieden over wat je kunt verwachten tijdens de installatie.

Wil je eerst graag weten welke airco past bij jouw situatie?
Neem dan contact met ons op of bekijk hier ons assortiment in Daikin, LG en Mitsubishi airco’s.

Stap 1: Persoonlijk advies en planning

Bij Aircospecialist Limburg begrijpen we dat elke klant unieke behoeften heeft. Daarom beginnen we ons installatieproces met een persoonlijk adviesgesprek. We luisteren naar jouw wensen en eisen, en we bespreken samen de ideale locaties voor de binnen- en buitenunit van je airconditioner. Of je nu de focus legt op energie-efficiëntie, maximale koeling of naadloze integratie met je interieur, wij zijn er om jouw visie te realiseren.

Daarna voeren we een grondige inspectie uit om ervoor te zorgen dat je elektrische systeem klaar is om de airconditioner van stroom te voorzien. Veiligheid staat voorop, en we zullen indien nodig elektrische upgrades uitvoeren om ervoor te zorgen dat het airco installeren soepel verloopt.

Stap 2: Vakkundige installatie

Onze ervaren technici zullen je airconditioner installeren met de grootste zorg en precisie. De buitenunit wordt op een stevige ondergrond geplaatst om trillingen tot een minimum te beperken en de levensduur te maximaliseren. Heb je ook een omkasting bij je airco gekocht? Deze wordt dan ook direct geplaatst zodat je buitenunit goed beschermd. Onze elektrische experts zorgen er uiteraard voor dat alle bedrading veilig en professioneel wordt aangesloten.

De binnenunit, die verantwoordelijk is voor het leveren van verkoelende lucht, wordt strategisch geplaatst voor een gelijkmatige luchtstroom zonder tocht. Ook kijken we met je mee of de unit op een goede plaats binnen je interieur wordt geplaatst. Dit kan onopvallend of juist als statement met bijvoorbeeld een zwarte airco.

airco roermond

Stap 3: Optimalisatie en kwaliteitscontrole

Na de het airco installeren vullen we het koelvloeistofsysteem met de juiste hoeveelheid koelvloeistof, zodat je airconditioner optimaal kan presteren. Vervolgens voeren we grondige tests uit om ervoor te zorgen dat alle onderdelen, inclusief de binnen- en buitenunit, ventilatoren, compressoren en thermostaten, perfect werken.

Stap 4: Instructies en onderhoud

Voordat we vertrekken, geven we je uitgebreide instructies voor het gebruik van je airconditioner. We willen dat je je volledig zelfverzekerd voelt bij het bedienen van je systeem. Daarnaast helpen we je met richtlijnen voor regelmatig onderhoud om de levensduur te verlengen en optimale prestaties te behouden.

Stap 5: Onderhoud en reparaties

Onderhoud is essentieel om ervoor te zorgen dat je airconditioner na het installeren efficiënt blijft werken, je energierekeningen laag blijven en eventuele potentiële problemen snel worden opgespoord en opgelost. Wij helpen je daarom graag bij het maken van een onderhoudsplanning. Of het nu gaat om het schoonmaken van filters, inspecteren van leidingen of het aanvullen van koelvloeistof, wij staan voor je klaar om ervoor te zorgen dat je airconditioner in topconditie blijft.

In het zeldzame geval van een storing of reparatie, hoef je je uiteraard geen zorgen te maken. Onze service stopt niet na de installatie en we staan snel voor je klaar om problemen te verhelpen. Dit is een service waar we bij Aircospecialist Limburg trots op zijn!

Een afspraak plannen voor jouw airco installatie?

Ben je overtuigd van de voordelen van een airco en wil je graag dat het installeren door een professionele airco installateur wordt gedaan? Neem dan contact met ons op zodat wij jouw installatie kunnen plannen. Een tip van ons: wacht niet tot de zomer voor het plannen van een afspraak! Als de temperaturen oplopen wordt het namelijk vaak erg druk en zit onze planning sneller vol.Download onze brochure
Regio Limburg
Snel een offerte
Advies op maat
Groot aanbod
Levering & Montage

Neem contact op

Wij staan u zo spoedig mogelijk te woord.

06 533 558 89

info@aircospecialist-limburg.nl


Of stuur een Whatsapp!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klanten beoordelen ons met:

Google
4.9/5
112 stemmen
Laat ook een review achter

Facebook
5/5
Bekijk de reviews